lördag 9 maj 2009

Ebba 18 år och gulash

Idag firade vi att Ebba fyllde 18 år igår. Vi hade tänkt att grilla men vädret var ju uschelt när jag skulle handla till grillningen så jag ombestämde mig snabbt och köpte ingredienser till en gulash i stället. När jag hade handlat klart och kom ut ur affären sken solen som bara den.

Gulash blev det i alla fall och den blev god (som vanligt). Den är ett säkert kort när man ska bjuda på mat. Vi kan säga så här: maten var lchf men inte efterrätten. Det var ljuvligt att äta tårta idag, så mycket man ville. Jag känner mig nöjd och tillfredsställd. Recept på mycket lyckad gulash, dock utan exakta mängder eftersom jag inte klarar av sånt:

Gul lök, ganska mycket, mer än man tror
Grytbitar av nöt
Stark korv av typ kolbasch eller liknande
Paprika i bitar
tomatpuré
Tomat, krossad
Ajvar, stark
Kummin
Salt
Buljongtärning, en eller två eller tre

Fräs lök och kött tills mjuk, häll på tomatpuré, ajvar och tomatkross och buljongtärning och kummin. Låt koka typ 1 1/2 timme för mört kött
Häll i korv och paprika och låt koka minst en halvtimme till.
Salta.
Ät med crème fraicheklick på

Ebba blev uppvaktad och fick fina presenter och jag tror att hon är nöjd med dagen. Själv känner jag mig nöjd och avslappnad och gillar mig själv idag. Manne är hemme btw och det är alltid roligt att träffa honom. Imorgon ska han hämta sin båt på Lidingö och forsla den till Järna. Stort projekt. Mer om det senare.

4 kommentarer:

  1. Tack för idag, du verkade avslappnad och härlig! God mat, söt Ebba! Och kul att manne är hemma!Tack för hantag av barn medan jag fixade iordning mej, till dig och Maxen, ni är super!! Kram Erika

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, det ska jag göra nån dag, kan man använda fransyska till det?
    Och grattis till Ebba! Kul att det blev ett lyckat kalas och mat och nöjd 18åring!

    SvaraRadera
  3. Vet du Jessica, det här är en gulash som Göran på Solvik brukade göra till basaren på skolan. Minns du Göran som lagade maten?

    SvaraRadera
  4. Knappt, haha. Mitt minne är inte så bra..

    SvaraRadera