måndag 20 april 2009

Blomkålsmos

När man inte äter kolhydrater ska man ge attan i potatis. Ni vet att potatis innehåller mycket stärkelse och det är nog detsamma som kolhydrater. Potatis är ju basfödan för oss svenskar så när man tar bort den från tallriken känns det lite tomt där bredvid korven. Vad göra? Jo, man gör blomkålsmos istället. Det läste jag om på en bra LCHF-sida med många recept.

Koka blomkålen i mindre bitar. Häll av vattnet. Tillsätt smör och grädde och salt och muskot. Ta fram stavmixern och mixa tills allt blivit en slät pure. Döm om min förvåning. Det var asgott!! Jag kan t o m sträcka mig så långt så att jag säger att det var ännu godare än potatismos. Passade utmärkt till korven. Vi var mätta hela kvällen.

4 kommentarer:

  1. Vilket bra tipps! Det ska jag testa nasta gang jag lagar mat, potatismos smakar enda inte sa mycket ;-)

    SvaraRadera
  2. Oh vilket bra tips! Håller också på lite med LCHF, och jag håller helt med dig där med att det kan bli en aningens tomt brevid korven, hehe, så det där ska jag absolut prova! Skriv gärna fler bra tips om du har :)

    SvaraRadera
  3. Jag har brassat 5 liter ärtsoppa med fläsk. Det är oxå gott. Nice blogg.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset.Nu drar jag till grönsakshandlaren och köper blomkål.Men blir
    man inte väldigt pruttig?
    Mvh Lena Sjöblom

    SvaraRadera